2019. július 05.

WP 20190624 09 02 31 Pro„Láttam a napot, súgta a szélnek:
- Várnak a tavak, csónakok, stégek.
És tényleg a táblán virul egy szó,
csupa szín betűkkel: VAKÁCIÓ!"
(Andók Veronika: Vakáció – részlet)

 

 

 

Az általános iskolás és 9-10. osztályos tanulóink egy részének a vakáció színes napközis tábori programokkal kezdődött. A Bonbonetti látogatóközpont, a Természettudományi Múzeum, a Hadtörténeti Múzeum, a Tropikárium látogatása, a Velencei tavi fürdőzés mellett többek között kirándulást tettek a tatai Fényes Tanösvényre, a budakeszi Vadasparkba, a ferihegyi Repülőmúzeumba, ahonnan élményekkel telve értek haza. Különleges élményt jelentett az iskolába látogató Holdfű Színház bábelőadása és a kutyaterápia.
Célunk a kikapcsolódás, élménynyújtás, a szabadidő hasznos eltöltése mellett a szocializáció fejlesztése, kulturális tevékenységek nyújtása, az általános tájékozottság bővítése, a természet tiszteletére, szeretetére nevelés volt.

IMG 20190617 105300

A programok költségeit alapítványunk, a Hegyhát Alapítvány a sérült gyermekekért finanszírozta, így a tábori programokat tanulóink ingyenesen vehették igénybe.
Amíg a táborban részt vevő fiatalok különböző programokon vettek részt, addig a 11-12. évfolyamos tanulók két hetes összefüggő szakmai gyakorlatukat töltötték, melynek teljesítése az év végi bizonyítvány kiadásának feltétele. A tavalyi tanévben indult új modulrendszerű képzésben részt vevő tanulóink az idén először tettek tanúbizonyságot elméleti és gyakorlati tudásukról. 26 fiatal sikeresen teljesítette a szakmai vizsga követelményeit.

Schrantz Anett  
gyógypedagógus

Gennaro Verolino Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech