2018. május 08.

IMG 20180425 105135Az utóbbi időszakban sem szűkölködtünk iskolai programokban tanulóink nagy örömére.
A Fővárosi Önkormányzat meghívására Kazahsztánból hazánkba érkezett gyermekcsoport iskolánkba is ellátogatott. Mándoky Kongur István a kapocs Almati, Kazahsztán legnagyobb városa, és Budapest között. A kazahsztáni városban ugyanis pár éve létrejött egy olyan iskola, amely a híres magyar nyelvész, turkológus nevét viseli. A művészeti alapiskola tanulói a többek között a Divízió I-es Jégkorong Világbajnokság Anglia – Kazahsztán mérkőzése előtt mutatták be varázslatos táncukat, amelyben mi is gyönyörködhettünk az aulában. Csodálatos élmény volt, amikor az egyik kislány szinte tökéletes kiejtéssel és csodás hangon elénekelte az Erdő, erdő, erdő című magyar népdalt.

Az Alma együttes közel egy órás koncertje vidám perceket szerezett az egész iskolának. A gyerekek a koncert befejezése után szeretettel közrefogták az együttes tagjait, és átadták az ajándékba készített rajzaikat, autogramot kértek. Az Együttes tagjai külön örömet okoztak azzal, hogy diákjainknak a képükkel díszített pólókat hoztak ajándékba.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Fenntarthatósági Témahetet hirdetett április 23-27. között, melyhez intézményünk is csatlakozott. Ezen a héten több, a fenntarthatósággal, illetve a természet- és környezetvédelemmel, a környezettudatossággal kapcsolatos programon vettek részt munkatársaink és diákjaink.

Csatlakoztunk a Világ Legnagyobb Tanórájához, melynek keretében a "Kinek köszönhetjük ételeinket?" című témakört dolgozták fel tanulóink kollégáink irányításával. Ezen a rendhagyó tanórán beszélgettünk az élelmiszereket előállító iparágakról, a gazdálkodó emberekről, a felelős élelmiszerfogyasztásról.

IMG 20180425 105827

Az idei tanévben immár harmadik alkalommal vettünk részt egy zoopedagógiai programon a Fővárosi Növény- és Állatkertben. Ezeken a zoopedagógiai programokon, a Fővárosi Önkormányzatnak köszönhetően, minden alkalommal más és más évszakban, más és más szempontból figyelhetik meg tanulóink a természet változásait, az állatok viselkedését. A kihelyezett táblákat elolvasva, a játékos feladatokat megoldva észrevétlenül fejlődik öko-tudatos gondolkodásmódjuk. Sétáink közben megismerik és megszeretik a természetet. Megértik, miért és hogyan kell a benne élő növényeket és állatokat óvni, védeni. Legutóbbi programunk során sok hasznos információt tudhattak meg tanulóink az oroszlánfókákról, a pingvinekről, a jegesmedvékről és a vörös medvékről.

Kollégánk a Klebelsberg Kultúrkúria által szervezett Zöldág Fenntarthatósági Nap előadásait és bemutatóit tekintette meg.

Alma 2018 04 26 5

A Témahét záró napján, "Zöld napunkon", a felnőttek és a gyerekek zöld vagy barna pólóba öltözve hirdették elkötelezettségüket a környezettudatosság és Földünk védelme mellett. Ezen a napon az általános és a készségfejlesztő iskola összefogásával "Tündérkertünket" gondoztuk és szépítettük. Gyomláltunk, a gyomokat komposztáló kereteinkbe gyűjtve. Virágos növényeket ültettünk, cserepeiket gondosan eltéve a következő évre, hogy újra felhasználhassuk majd az új palánták nevelésére. Fűszerkertünkbe magokat vetettünk, hagymákat duggattunk. Előre nevelt palántákat ültettünk, gondosan megöntözve őket, hogy szépen fejlődjenek. Összeszedtük az eldobált, vagy a szél által kertünkbe fújt szemetet, ezzel is szépítve és védve környezetünket. Balkonládáinkba új, virágos növényeket ültettünk, melyek ablakaink párkányait díszítik.

Schrantz Anett  
gyógypedagógus

Gennaro Verolino Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech