2019. december 22.

DSC06551Egy újabb együtt töltött karácsony előtt állunk, amiért nagyon hálás vagyok!
A december itt az iskolában is az ünnepre készülődés jegyében zajlott. Nagyon örülök annak, hogy nálunk ez nem vált gépiessé, s most is azokat a csillogó szemeket látom a karácsonyi díszek készítése, a Luca napi búza ültetése, vagy a sütemények sütése közben, mint amit az első együtt töltött adventi készülődés közben láttam nyolc évvel ezelőtt.

 

 

S ha mi felnőttek elgondolkodunk József Attila üzenetén – „Igaz lelkünket akárcsak az ünneplő ruhákat gondosan őrizzük meg, hogy tiszta legyen majd az ünnepekre." – akkor sokat tettünk magunkért.

Adni és kapni egyaránt öröm, s mi mindkettőt megtapasztalhattuk. Pokorni Zoltán polgármester úr javaslatára ebben az évben is iskolánk javára gyűjtöttek a Budaconsum Kft. Príma Csemege üzleteiben. Rekord mennyiségű – 1 millió forintnyi - adomány gyűlt össze, amelyet a tulajdonosok megdupláztak, így 2 millió Ft értékű élelmiszer adományt kaptunk. Nagyon megható számunkra a vásárlók nagylelkűsége, hiszen amit kaptunk, az nem egyszerűen élelmiszer, hanem sok-sok ember szeretet megnyilvánulása. Minden egyes csomag keksznek, doboz kakaónak vagy kg rizsnek üzenete van, számunkra a szereteten kívül az elfogadást befogadást jelenti.
Nagyon hálásak vagyunk a tulajdonosoknak nagylelkűségükért, gondoskodó magatartásukért!
Adni azonban – s ti ezt nagyon jól tudjátok – nemcsak tárgyakat, de időt, szeretetet, törődést is lehet.

A karácsony a szeretet és a vágyakozás ünnepe. Mindannyian vágyunk megtapasztalni a csodát. Ahogy az adventi koszorún egyre több gyertya lángja lobban fel, egyre közelebb kerülünk a csodához. A csodához, amely a fény dicsőségét hozza a sötétség felett. Hogy ki a belső, ki a külső sötétséget szeretné legyőzni, döntse el magában.

A készülődés közben gyűlnek otthon az ajándékok, halmozódnak a sütemények és a karácsonyi vacsora is készül. Minden a helyére kerül, karácsonyfa, gyertya és csillagszóró is.
S mikor elérkezünk a szenteste bűvöletéhez, kiderül, hogy mi magunk megkaptuk-e a megkapható legnagyobb ajándékot, a karácsonyi csoda megélését.
Hiszen tudjuk jól, ezért történik minden.

Áldott ünnepeket kívánok!

Ammerné Nagymihály Emília
intézményvezető         

Gennaro Verolino Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech