2019. november 10.

Intézményünkben immár 3 éves múltra tekint vissza a MÜPA Partneriskola Programjainak látogatása. Tanulóink mindig örömmel jelentkeznek a MÜPA előadásaira, legyen szó zenés produkcióról, hagyományőrző előadásról, "Zenés tízórairól", vagy a gyűjtött bónuszpontok beváltásával szervezett interaktív koncertről az iskolában. Októberben 40 fiatalt kísértünk a Brass cirkusz Mese a Tubatigrisről és a Trombitapaprikáról című műsorszámára.


A kedvezményes jegyárak és a különböző ingyenes programlehetőségek azoknak a tanulóknak is lehetőséget nyújtanak a kulturális programokon való részvételre, akiknek szülei esetleg önerőből nem tudnák kifizetni gyermeküknek egy jegy teljes árát. A felkínált ingyenes különbusz szolgáltatásnak köszönhetően pedig azok a fiatalok is eljutnak az előadásokra, akik tömegközlekedéssel nem utaztathatók.
Az előadásokra való látogatások során tanulóink nyitottá válnak a kulturális értékek befogadására, magatartásukba beépül a közösségben való együttműködés szokásrendszere, miközben élvezettel, szórakozva tanulnak. A különböző műfajok tárházának köszönhetően az év során változatos, színvonalas művészeti élményhez jutnak. A zene, a különböző zenés előadások, a hangszerbemutatók, a hagyományok ápolása valódi értékek. Az előadások élvezete közben jól lakik a szellem, felüdül a szív és a lélek. "Azért a legfontosabb a zenei nevelés, mivel a ritmus és összhang merül alá leginkább a lélek mélyébe, és a legerősebben ragadja meg azt." (Platón)

Schrantz Anett
gyógypedagógus

Gennaro Verolino Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech