2018. március 27.

mupa partneriskola logo RGB 1-7„Sándor, József, Benedek, zsákban hozzák a meleget."
Március 19-én, József napján, az idei tanév utolsó műsorát tekintettük meg tanulóinkkal a MÜPA Partnerprogram keretében.

 

 

Az előadáson a Turai Hagyományőrző és Ifjúsági Táncegyüttes mutatta be ma is élő tavaszi néphagyományait, az asszonyfarsangot és a harmatszedést, amit Turán és környékén jellemző néptáncokkal tarkítottak. Navratil Andrea a tavaszi népszokásokról beszélt a fiataloknak, előadásába bevonva a hallgatóságot is, megénekeltetve kicsiket és nagyokat egyaránt, Demeter László koboz kíséretével. A műsort a Garaboly zenekar élő zenekísérete tette még élvezetesebbé.

A MÜPA néphagyományokat és –szokásokat bemutató programjai nemcsak az esztétikai-, zenei-, kulturális nevelés és az élményszerzés miatt hasznosak. A néphagyományokon keresztül a természet változásaira is jobban odafigyelünk, tanítva gyermekeinket a természet szeretetére és tiszteletére. A tradíciók őrzése és ápolása a mai rohanó világunkban úgy érzem, háttérbe szorul. Fontosnak tartom, hogy néha kicsit megpihenjünk, visszanyúljunk hagyományainkhoz, amik mindig jó közösségépítő és összetartó erővel bírtak. Így segítségünkre lehetnek a közösségi szellem, az egymásra való odafigyelés, a személyes kapcsolatok kialakításában és erősítésében.

Schrantz Anett  
gyógypedagógus

Gennaro Verolino Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech