gennaro logo new

2017. május 06.

4bb354 627fcde991604edda18b2469b645bd37avagy személyes gondolatok az un. Taigetosz törvénnyel kapcsolatban

Ennek a Babits idézetnek a gondolatisága többször felmerült életem során olyan helyzetekben, amikor úgy éreztem, hogy ki kell állnom valaki, vagy valami mellett. Főleg a hivatásomul választott gyermekcsoport boldogulása, fejlesztése, ellátása ügyében teszem, tettem meg többször. Úgy érzem, most sem mehetek el szó nélkül az események mellett.

 

 

Nem, nem írok szakmai értekezést, nem hozok neuropszichológiai érveket. Sokkal jobban hozzáértők megtették, megteszik.
Akkor mire hivatkozzak, hogy miért ne? Hogy miért nem jó a gyermekeknek, ha elveszik tőlük azt a lehetőséget, ami esélyt adott nekik az iskolai előrehaladásra? Szándékosan nem írom azt, hogy megkönnyítette, hiszen így, a lehetőségek birtokában sem teltek könnyen az iskolás évek. Rengeteg küzdelem, erőfeszítés szükséges az érintett gyermekek és szüleik részéről, hogy iskolai haladásuk, valamint képességeik fejlődése megvalósuljon. Fejlődésük, jelzem, nem a nehézségek megszűnése. A felelősen gondolkodó szakemberek ezt tudják, a többiek meg beszélnek.
Gondoljuk meg, hogy a kudarcokkal, küzdelem teli iskolás évek után milyen felnőtt élet következik, következhet?
Nem tartom elegendő indoknak, hogy visszaélésekre ad okot. A szeretettel és a bizalommal is vissza lehet élni, pedig az még pénzbe sem kerül.

Ammerné Nagymihály Emília
igazgató          

Gennaro Verolino Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech