gennaro logo new

eü ped. rehab 2Intézményünk tanulói sajátos nevelési igényűek. A sajátos nevelési igény a szokásos tartalmi és eljárásbeli differenciálástól eltérő, nagyobb mértékű differenciálást, speciális eljárások alkalmazását, illetve kiegészítő fejlesztő, korrekciós, habilitációs, rehabilitációs, valamint terápiás célú pedagógiai eljárások alkalmazását teszi szükségessé.
Ezért az intézményünkben elhelyezett tanulók egészségügyi és pedagógiai célú habilitációs, rehabilitációs foglalkoztatásban részesülnek.A foglalkozásokon a fogyatékosságból eredő hátrányok csökkentését célzó korrigáló, kompenzáló, sérülésspecifikus, komplex gyógypedagógiai fejlesztés folyik a tanulási képességet vizsgáló szakértői és rehabilitációs bizottság szakértői véleményében megfogalmazott egyéni fejlesztési javaslatok alapján elkészített egyéni fejlesztési tervek szerint.
A foglalkozások során a tanulók személyiségfejlesztésén kívül általános képesség és készségfejlesztés, a figyelmi állapot, a motiválhatóság, az irányíthatóság fejlesztése, a kooperációs készség javítása valósul meg.

eü ped. rehab 1 eü ped. rehab 3

Gennaro Verolino Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech